HTML

Hazatelepültem

Mert mindenhol jó, de legjobb itthon gazdagnak lenni.

Friss topikok

Archívum

Az új magyar exodusnak örülni kell

2013.02.04. 21:06 Budai Péter

Menekül innen mindenki, ki merre lát; élhetetlenné vált Magyarország; nincs itthon munka; itthon nem lehet megélni; külföldön, nyugaton minden jobb; kilátástalanság; külföldön több a pénz, a bőröndöm már be van készítve, viszem a családomat is; mit adott nekem Magyarország; a kormány teremtse meg... és így tovább.

Ismerős mondatok ezek sokunknak, ugye? Beszámolók, könnyes szemű versikék az itthonhagyott édesanyáknak, a piacról ismert kötényes nénikéknek, a balatoni szerelmeknek.

Biztos kevesen fognak nekünk örülni, de blogunkban néhány csökönyös tévhitet és fals evidenciát fogunk szerteoszlatni, mint például:

  • A kivándorlást mindenáron meg kell akadályozni
  • A kivándorlás káros az országra nézve rövid, és hosszú távon is
  • Az ország élhetetlen, ezért menekülnek innen az emberek
  • Nyugaton minden jobb, ott működnek a dolgok.

A felsorolt, magunkat és hazánkat mindenkinél rosszabbnak, szerencsétlenebbnek látni-láttatni akaró honfitársaink hasonló meglátásai természetesen mind önsorsrontó hülyeségek, hazugságok.

A blog szerzői egyenként közel 10-10 évet töltöttek el tartósan több országban és kontinensen, mégis örömmel tértek-térnek haza - a versenyszférában dolgoznak és itthon kiválóan élnek, a külföldön megszokott életminőségüknél is jobb színvonalon.

Anélkül, hogy nagyon lelőnénk a poént és a további posztok lényegét, a fenti pontok korrekciója a következőképpen fest:

  • A kivándorlást bátorítani kell
  • A kivándorlás hasznos az országra nézve rövid, és hosszú távon is
  • Az ország élhető, nem ezért menekülnek innen egyesek
  • Nyugaton se jobb, ott  se működnek a dolgok.

 

Szóval ilyesmire lehet számítani - hogy ne legyen túl személytelen a dolog, a saját példáinkon keresztül közelítjük majd meg a kérdéseket.

Szólj hozzá!

Címkék: külföld vendégmunkás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazatelepultem.blog.hu/api/trackback/id/tr275062288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása